• Informácie k nástupu žiakov do školy
          • Informácie k nástupu žiakov do školy

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            ministerstvo školstva predstavilo pred začiatkom školského roka pravidlá fungovania škôl v novom školskom roku. Školy sa  nebudú zatvárať plošne, na nástup do školy sa nevyžaduje test a pri pozitívnom prípade sa postupuje podľa pravidiel Úradu verejného zdravotníctva. Školy sa budú riadiť takzvaným „Školským semaforom.“

            Pripravili sme pre Vás prehľad najdôležitejších opatrení Školského semaforu 2021/2021:

            1. Pred nástupom do školy má zákonný zástupca možnosť dobrovoľného otestovania svojho dieťaťa. Rodičia, ktorí prejavili záujem o dobrovoľné samostetovanie Ag testami v domácom prostredí, obdržia sadu 25 ks testov. Odporúčané je testovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy.
            2. Podľa nového COVID Automatu budú školy otvorené vo všetkých farbách okresov.
            3. Prerušovať vyučovanie sa bude len v jednotlivých triedach, nie v celej škole. Ak sa v triede vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, pôjdu žiaci z triedy do 14-dňovej karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény). Ak v triede bude 100% žiakov, ktorí majú výnimku z karantény, v danej triede nedôjde k prerušeniu vyučovania.
            4. Ak sa osoba pozitívna na COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak. Jeho trieda pokračuje v prezenčnom vyučovaní. Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzky kontakt pozitívneho), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u rodiča nepotvrdí ochorenie COVID-19. Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu žiaka detskému lekárovi, ktorý na jeho karanténu dohliada.
            5. Výnimku z karantény v triede si môžu uplatniť žiaci, ktorí prekonali COVID-19 za posledných 180 dní a plne zaočkovaní žiaci alebo žiaci zaočkovaní 1. dávkou do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19. Za žiaka môže rodič oznámiť škole výnimku z karantény predložením  "Oznámenia o výnimke z karantény".

            Povinnosti zákonného zástupcu:

            • Zákonný zástupca predkladá pri nástupe do školy  a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. Žiak s príznakmi musí zostať doma.
            • Zákonný zástupca môže žiaka ospravedlniť na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť na vyučovaní.
            • Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľ školy alebo RÚVZ rozhodol o prerušení vyučovania v triede žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia detského lekára. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká. 
            • Rodič zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do školy a pri odchode žiaka zo školy (prekrytie horných dýchacích ciest). Opatrenia smerujú k implementácii odporúčaní ÚVZ a sú založené na princípe ROR – Rúško-Odstup-Ruky.
            • Rodič zabezpečí pre žiaka minimálne dve rúška na každý deň (jedno má slúžiť ako náhradné) a jednorazové vreckovky.
            • V prípade, že je u žiaka podozrenie na COVID-19 (bol v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19), zákonný zástupca bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy. Taktiež je povinný nahlásiť škole karanténu, ak bola žiakovi  nariadená všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo miestne príslušným RÚVZ. Žiak v týchto prípadoch nemôže navštevovať školu.
            • V prípade, že je u žiaka potvrdené ochorenie na COVID-19, zákonný zástupca bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy, aby mohli byť obratom identifikované úzke kontakty žiaka za 2 dni pred jeho testovaním.

            Na stiahnutie:

            Píisomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.docx

            Píisomné vyhlásenie o bezpríznakovosti návštevníka.docx

            Oznámenie o výnimke z karantény.docx

             

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            v súvislosti s právnymi úpravami zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov účinnými od 01.08.2021 Vás upozorňujeme na zmeny v poskytovaní dotácií na stravu:

            • Ukončilo sa plošné poskytovanie dotácií na stravu v ZŠ a v poslednom ročníku MŠ.
            • Nárok na poskytnutie dotácie na stravu majú aj deti, ktoré žijú v domácnosti, ktorej členovia si neuplatnili alebo nemohli uplatniť nárok na daňový bonus.
            • Zvýšila sa suma dotácie na stravu na 1,30 € za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastní výchovno-vzdelávacej činnosti v MŠ alebo vyučovania v ZŠ a odoberie stravu. 

            POZOR!

            Nárok na poskytnutie dotácie na stravu (obedy zadarmo) budú mať naďalej už len deti, ktorých rodičia požiadajú ÚPSVaR o: 

            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, 
            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima, 

            alebo predložia čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa. 

             

            Čestné vyhlásenie si môžete stiahnuť tu.

             

            Všetky potvrdenia a čestné vyhlásenia doručte na sekretariát ZŠ najneskôr do 6.08.2021.

          • Hurá, prázdniny!

          • V posledný júnový deň si prevzalo vysvedčenie 188 žiakov našej školy. Tento školský rok bol veľmi špecifický a náročný pre každého z nás. Prísne bezpečnostné protipandemické opatrenia, naučiť sa čo najviac cez počítač, byť odlúčení od kolektívu počas dištančného vzdelávania bola veľká výzva pre žiakov, rodičov, učiteľov a ostatných zamestnancov školy. Vďaka spoločnému úsiliu sa nám ju podarilo zvládnuť. Nový školský rok štartujeme vo štvrtok 2. septembra 2021. Všetkým vám prajeme krásne a pohodové leto plné nezabudnuteľných zážitkov.

          • Rozlúčka s deviatakmi

          • Ktosi múdry raz prirovnal náš život k ceste vlakom. Ľudia pristupujú a vystupujú. Je to cesta plná výziev, zážitkov, ale aj rozlúčok. Milí deviataci, vaše deväťročné „cestovanie“ na stakčínskej škole končí. Našli ste si tu veľa kamarátov, blízkych priateľov, naučili ste sa čítať, písať, s pomocou učiteľov spoznávali zákonitosti života. Nadišiel však čas prestúpiť do nového vlaku. Prajeme Vám šťastnú cestu, aby ste ju absolvovali najlepšie, ako sa len dá.

            Vaši učitelia

        • Oznam - skrátené vyučovanie
          • Oznam - skrátené vyučovanie

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že z dôvodu extrémne vysokých teplôt bude vyučovanie prebiehať v skrátenom režime.  Vyučovacie hodiny budú 30-minútové a prevádzka ŠKD končí o 14,00 hod. Prosíme Vás preto, aby ste deti vyzdvihli najneskôr v stanovenom čase.

            Táto zmena rozvrhu platí do odvolania.

            Vopred ďakujeme

            Vedenie ZŠ

             

            ZVONENIE

            1.          7,40 – 8,10 hod.

            2.          8,15 – 8,45 hod.

            3.          9,00 – 9,30 hod.

            4.          9,40 – 10,10 hod.

            5.         10,15 – 10,45 hod.

        • Účelové cvičenie a didaktické hry
          • Účelové cvičenie a didaktické hry

          • Dňa 21. 6. 2021 na našej škole prebehla teoretická časť účelových cvičení pre II. stupeň a didaktických hier pre I. stupeň ZŠ. Žiaci v triedach pod vedením svojich učiteľov venovali pozornosť prierezovej téme Ochrana života a zdravia. Svoje vedomosti z oblastí prvej pomoci, civilnej ochrany a ochrany prírody aplikovali v utorok 22. 6. priamo v teréne. Žiaci I. stupňa absolvovali praktickú časť didaktických hier v obecnom parku. Na jednotlivých stanovištiach prebiehali tieto aktivity:

            1. Riešenie mimoriadnych situácií – signály civilnej ochrany a činnosť žiakov po ich vyhlásení, nebezpečenstvo pri zaobchádzaní so zápalkami a zapaľovačmi.
            2. Zdravotná príprava – ošetrenie bežných zranení, obväzové techniky, transport zraneného.
            3. Pohyb a pobyt v prírode – orientácia v okolí školy, naša obec, význam vody, zásady správneho a bezpečného správania sa v prírode.

            Nezaháľali ani žiaci II. stupňa. Miestom konania účelového cvičenia sa stala oddychová zóna Kút. Okrem preverenia vedomostí a praktických zručností mali žiaci možnosť vyskúšať si aj rôzne športové disciplíny. Záver akcie patril už tradične spoločnej opekačke.

        • Medzinárodný deň detí
          • Medzinárodný deň detí

          • Tohtoročný Medzinárodný deň detí sme oslávili netradične v triedach a na školskom ihrisku. Aj keď 1. júna bolo slnko skúpe na teplé lúče, neodradilo nás to od dobrej nálady a sviatok detí sme si všetci užili do sýtosti. Nechýbali športové a zábavné súťaže, hudba, sladkosti. Žiaci 1. stupňa skákali vo vreci, triafali loptičkou na terč, hrali futbal či zdolávali beh cez prekážky. Hravo si poradili aj s vedomostnými kvízmi. Starším žiakom triedni učitelia pripravili rovnako zaujímavé dopoludnie. Vyskúšali si divadlo vo vlastnej réžii, tanečnú súťaž a netradičné športové disciplíny. Tety kuchárky pre všetkých žiakov nachystali výborný obed, ktorý bol chutnou bodkou za vydareným dňom.

        • Rozvojový projekt „Čítame radi“
          • Rozvojový projekt „Čítame radi“

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v spolupráci so Združením vydavateľov a kníhkupcov SR vyhlásilo výzvu na rozvojový projekt „Čítame radi“. Jej cieľom bolo, aby deti čítali rady a mali atraktívnu veku primeranú literatúru, ktorá podporí ich čitateľskú gramotnosť. Zapojili sme sa a boli úspešní. Naša škola v rámci projektu získala maximálnu výšku finančných prostriedkov 800 eur. Vďaka tomu pribudli do školskej knižnice nové, zaujímavé detské a mládežnícke knihy, ktoré už netrpezlivo čakajú na svojich čitateľov. Po „lockdownovom“ období obrazoviek tabletov a mobilných telefónov je čas vrátiť sa ku knihám. Tak teda, do skorého čítania, milí žiaci.

          • Pravidlá pre školy od 3. mája 2021

          • Podmienky nástupu do školy:

            1. Žiak a ani jeho zákonný zástupca sa nepreukazujú negatívnym výsledkom testu ani výnimkou z testovania
            2. Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti  žiaka vyplnené elektronicky prostredníctvom rodičovského konta v EduPage.

            Čestné vyhlásenie môže zákonný zástupca odovzdať triednej učiteľke aj v papierovej forme  pri nástupe do školy.

            Rodičom, ktorí nemajú možnosť vytlačiť si doma Čestné vyhlásenie, bude tlačivo k dispozícii pri vstupe do školy v prvý deň nástupu 4.5.2021.

            Čestné vyhlásenie o bezinfekcnosti.docx (platí od 3. mája 2021) 

            Pozor! Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti predkladá zákonný zástupca aj pri prerušení školskej dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov).

          • Oznam

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ, SNP 412, Stakčín v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov oznamuje, že dňa 3. mája 2021 poskytne  voľno žiakom základnej školy z organizačných dôvodov.

          • Organizácia vyučovania od 3. mája 2021

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že na základe regionálneho COVID ŠKOLSKÉHO AUTOMATU a rozhodnutia zriaďovateľa školy sa od pondelka 3. mája 2021 obnovuje prezenčné vyučovanie pre žiakov 5 – 7. ročníka základnej školy. Ostatné ročníky pokračujú v prezenčnom vyučovaní.

            Vyučovanie v 8. a 9. ročníku sa vracia do normálneho režimu podľa rozvrhu schváleného  na začiatku školského roka.

            Mapa COVID ŠKOLSKÝ AUTOMAT.

            Ďalšie informácie zverejníme po vydaní usmernení z MŠVVaŠ SR.

          • Organizácia vyučovania od 26.apríla 2021

          • Na základe aktuálnych informácií z MŠVVaŠ  sa od  pondelka 26. apríla 2021 zapína REGIONÁLNY COVID ŠKOLSKÝ AUTOMAT. Školy a školské zariadenia sa riadia aktuálnymi opatreniami o možnosti výučby a prevádzky. Keďže  okres Snina je zaradený do III. stupňa varovania (bordový okres), vyučovanie od 26. apríla 2021 bude pokračovať tak  ako doteraz:

            1.- 4. ročník prezenčne

            5. až 7. ročník dištančne

            8. a 9. ročník prezenčne

            Viac informácií tu.

          • Projekt „Viem, čo zjem“: súťaž „Moja rozcvička“

          • Hurá, dobrá správa! Naši štvrtáci v súťaži „Moja rozcvička“ rozhýbali a motivovali k pravidelnému pohybu nielen seba, ale za ich originálne cviky a kreatívne prevedenie im porota udelila 1. miesto. Do tejto súťaže sa zapojilo až 155 tried zo 78 škôl z celého Slovenska, ktoré sú súčasťou projektu zdravej výživy „Viem, čo zjem“. Pandémia presunula žiakov z lavíc za obrazovky a rozcvička je ideálny spôsob, ako sa ponaťahovať a odreagovať pri online vyučovaní. Pod taktovkou pani zástupkyne Mgr. Ivety  Piteľovej štvrtáci zostavili vlastnú rozcvičku a zobrazili ju na plagáte. Okrem svojej kreativity ukázali, že športovať ich skutočne baví a pre našu školu vyhrali cvičebné pomôcky do telocvične v hodnote 500 eur. Srdečne gratulujeme!

        • Informácie o návrate žiakov 8. a 9. ročníka
          • Informácie o návrate žiakov 8. a 9. ročníka

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu sa  s účinnosťou od 19. apríla 2021 v súlade s podmienkami uvedenými v uznesení vlády Slovenskej republiky č. 160 zo 17. marca 2021 v znení uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 169 z 24. marca 2021 a uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 176 z 31. marca 2021 vyučovanie v školách upravuje nasledovne:  

            1. pokračuje prezenčné vyučovanie v 1.- 4. ročníku základnej školy
            2. pokračuje dištančné vzdelávanie v 5. až 7. ročníku základnej školy
            3. od 19. apríla 2021 sa obnovuje  prezenčné vyučovanie v 8. a 9. ročníku základnej školy

            Podmienky nástupu do školy:

            1. Aktuálny negatívny test žiaka 8. a 9. ročníka a jedného zo zákonných zástupcov žiaka, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti, nie starší ako 7 kalendárnych dní ku dňu nástupu žiaka do školy. Doklad preukazujúci negatívny výsledok testu, prípadne výnimku z testovania, zákonný zástupca predkladá iba k nahliadnutiu.
            2. Čestné vyhlásenie žiaka a zákonného zástupcu žiaka vyplnené elektronicky cez aplikáciu EduPage.

            Čestné vyhlásenie môže zákonný zástupca odovzdať triednej učiteľke aj v papierovej forme  pri nástupe do školy.

            Rodičom, ktorí nemajú možnosť vytlačiť si doma Čestné vyhlásenie, bude tlačivo k dispozícii pri vstupe do školy v prvý deň nástupu 19. 4. 2021.

            Tlačivo Čestného vyhlásenia tu

            ŠKOLSKÁ DOCHÁDZKA

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak škola eviduje neprítomnosť žiaka podľa týchto podmienok: 

            1. ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka a zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

            2. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 1, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

            3. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“

            Zákonný zástupca a žiak musia absolvovať testovanie na ľubovoľnom MOM v Snine, resp. v obci.

            Viac informácií:    Návrat do škôl 2021

                                        Rozhodnutie ministra

        • Oznam o obnovení prevádzky základnej školy
          • Oznam o obnovení prevádzky základnej školy

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že od 12. apríla 2021 sa obnovuje prezenčné vyučovanie na ZŠ s MŠ, SNP 412 Stakčín pre žiakov 1. - 4. ročníka základnej školy. Otvorená bude aj prevádzaka školského klubu detí v dvoch oddeleniach a prevádzka zariadenia škoslkého stravovania.

            Podmienky nástupu žiaka do školy:

            1. aktuálny negatívny test jedného zo zákonných zástupcov žiaka, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti nie starší ako 7 kalendárnych dní ku dňu nástupu žiaka do školy,
            2. Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka o bezinfekčnosti  vyplnené elektronicky cez aplikáciu EduPage.

            Čestné vyhlásenie môže zákonný zástupca odovzdať triednej učiteľke aj v papierovej forme  pri nástupe do školy. Tlačivo k dispozícii tu Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti.docx

            Rodičom, ktorí nemajú možnosť vytlačiť si doma Čestné vyhlásenie, bude tlačivo k dispozícii pri vstupe do školy dňa 12. 4. 2021.

            Žiaci 5. - 9. ročníka sa budú naďalej vzdelávať dištančne.

            Tešíme sa na Vás!

        • Zápis žiakov do 1. ročníka
          • Zápis žiakov do 1. ročníka

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ, SNP 412, Stakčín oznamuje rodičom, že

             ZÁPIS  DETÍ  DO  1. ROČNÍKA na školský rok 2021/2022 bude prebiehať od 1.4.2021 do 30.4.2021.

            Zápisy budeme organizovať bez osobnej prítomnosti detí. 

            Prosíme Vás o vyplnenie elektronickej prihlášky.

            Aktuálne informácie k zápisu žiakov do 1. ročníka na školský rok 2021/2022 nájdete  tu.

            Ostatné tlačivá potrebné k zápisu nájdete v záložke Tlačivá.

          • Oznam

          • Vážení rodičia!

            Z dôvodu pozitívne testovaného pedagogického zamestnanca základnej školy sa od pondelka  29. marca 2021 do 9. apríla 2021 prerušuje vyučovanie na základnej škole. Zatvorená bude aj prevádzka školského klubu detí a  školskej jedálne. Všetci žiaci 1. stupňa prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania.

            O prípadných zmenách Vás budeme informovať.

             

          • Organizácia vyučovania od pondelka 8.3.2021

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že od 8. marca 2021 žiaci 1. – 4. ročníka pokračujú v prezenčnej výučbe. Otvorená bude aj prevádzka materskej školy a ŠKD.

            Pre zákonných zástupcov žiaka naďalej platí:

            1. Aktuálny negatívny test jedného zo zákonných zástupcov žiaka, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti, nie starší ako 7 kalendárnych dní ku dňu nástupu žiaka do školy. Doklad preukazujúci negatívny výsledok testu, prípadne výnimku z testovania, zákonný zástupca predkladá iba k nahliadnutiu.
            2. Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka o bezinfekčnosti  vyplnené elektronicky cez aplikáciu EduPage.

            Čestné vyhlásenie môže zákonný zástupca odovzdať triednej učiteľke aj v papierovej forme  pri nástupe do školy.

            Na základe rozhodnutia ministra školstva z 2. marca 2021 je prezenčné vyučovanie určené pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce a pre žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu.

            Formulár A: Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním osobných údajov.docx určené pre zákonných zástupcov žiakov na 1. stupni ZŠ s nevyhnutným prezenčným výkonom práce

            Formulár B: Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovanim osobných údajov.docx určené pre zákonných zástupcov žiakov na I. stupni ZŠ, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu

            Poznámka:

            Ak sú zamestnaní obaja zákonní zástupcovia žiaka, t. z. nemajú možnosť vykonávať prácu z domácnosti, predkladajú formulár A.

            Ostatní zákonní zástupcovia predkladajú formulár B.

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že od zajtra, 3. marca 2021, prevádzka materskej školy,  základnej školy  a  ŠKD pokračuje v normálnom režime tak, ako doteraz.

            O prípadných zmenách Vás budeme informovať.