• Testovanie V Stakčíne

          • Vážení rodičia,  

            oznamujeme Vám, že tento víkend, t. j. 27. a 28. februára 2021, máte možnosť otestovať sa v našej obci v čase od 10,00 do 18.00 hod. (prestávka od 12,30 do 13,00 hod.). Mobilná odberová jednotka bude pred kultúrnym domom.

          • Nástup do školy

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že od 1. marca 2021 sa obnovuje prezenčné vyučovanie na ZŠ s MŠ, SNP 412 Stakčín pre žiakov 1. - 4. ročníka základnej školy a pre deti materskej školy.

            Podmienky nástupu žiaka do školy:

            1. aktuálny negatívny test jedného zo zákonných zástupcov žiaka, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti nie starší ako 7 kalendárnych dní ku dňu nástupu žiaka do školy,
            2. Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka o bezinfekčnosti  vyplnené elektronicky cez aplikáciu EduPage.

            Čestné vyhlásenie môže zákonný zástupca odovzdať triednej učiteľke aj v papierovej forme  pri nástupe do školy. Tlačivo k dispozícii tu Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti.docx

            Rodičom, ktorí nemajú možnosť vytlačiť si doma Čestné vyhlásenie, bude tlačivo k dispozícii pri vstupe do školy v prvý deň nástupu 1. 3. 2021.

            Žiaci prvého stupňa základnej školy sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov.

            Je v najlepšom záujme žiaka, aby sa prezenčnej výučby zúčastňoval v čo najväčšom rozsahu.

            Žiaci 5. - 9. ročníka sa budú naďalej vzdelávať dištančne.

          • Oznam - škola naďalej ostáva zatvorená

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že na základe odporúčania RÚVZ v Humennom ostáva škola aj naďalej pre všetkých žiakov zatvorená. RÚVZ neodporúča otváranie škôl z dôvodu zvýšeného výskytu britského variantu vírusu SARS-CoV-2 B117

            Žiaci 1. a 2. stupňa pokračujú v dištančnom vzdelávaní. Materská škola ostáva otvorená iba pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry.

            Ospravedlňujeme sa všetkým rodičom za chaotickú situáciu, ale informácie dostávame, žiaľ, na poslednú chvíľu. Ďakujeme všetkým za trpezlivosť.

          • Návrat do škôl - 8.2.2021

          • Vážení rodičia,

            oznamujemem Vám, že od 8. februára 2021 sa obnovuje vyučovanie na ZŠ s MŠ, SNP 412 Stakčín pre žiakov 1. - 4. ročníka základnej školy a pre deti materskej školy.

            Žiaci 5. - 9. ročníka sa budú naďalej vzdelávať dištančne.

            Podmienky nástupu žiaka do školy:

            1. aktuálny negatívny test jedného zo zákonných zástupcov žiaka, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti nie starší ako 7 kalendárnych dní ku dňu nástupu žiaka do školy,
            2. Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka o bezinfekčnosti (Čestné vyhlásenie ZZ o bezinfekcnosti.docx).

            Žiaci prvého stupňa základnej školy sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov.

            Rodičom, ktorí nemajú možnosť vytlačiť si doma Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, bude tlačivo k dispozícii pri vstupe do školy v prvý deň nástupu 8. 2. 2021.

            Keďže prílohy manuálu budú ešte aktualizované po prijatí uznesenia Vlády SR a vyhlášky ÚVZ SR, zverejníme ich priebežne. 

            Ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie, žiak sa z tohto dôvodu nebude môcť zúčastňovať prezenčného vyučovania. V takomto prípade škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu. Zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh, ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa, alebo formou dištančného vyučovania. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní. 

            Ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka.

            Zákonný zástupca žiaka nemá nárok na pandemickú OČR.

            Je v najlepšom záujme žiaka, aby sa prezenčnej výučby zúčastňoval v čo najväčšom rozsahu.

            Poznámka: Odberné miesto bude k dispozícii aj v našej obci v priestoroch Kultúrneho domu v dňoch 6. a 7. februára 2021 v čase od 8,00 hod  do 20,00 hod..

             

            Pozri aj Návrat do škôl aktualizovaný k 8.2.2021 a Infografika Návrat do škôl od 8.2.2021

             

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            ozmnamujeme Vám, že v období od 1.02 2021 do 5. 02.2021 budú žiaci 1. a 2. stupňa naďalej pokračovať v dištančnom vzdelávaní. Rozhodlo o tom konzílium odborníkov, ktoré pre aktuálnu pandemickú situáciu na Slovensku neodporúča od pondelka 1. februára uvoľňovať opatrenia.

             

          • Nové - Termíny a podmienky prijatia na štúdium na SŠ

          • V priloženom odkaze zverejňujeme rozhodnutie ministra školstva k termínom a podmienkam prijatia na štúdium na stredných školách k 26.1.2021.

            Termín na doručenie prihlášky na vzdelávanie v strednej škole zákonným zástupcom žiaka  riaditeľovi školy je pre všetky odbory vzdelávania do 8. apríla 2021. Potvrdenie zdravotnej spôsobilosti potrebujú iba študijné odbory uvedené v prílohe 1, vzor tohto potvrdenia v prílohe 2.

            Termín zverejnenia podmienok prijatia na štúdium v strednej škole majú riaditelia stredných škôl do 26. februára 2021.

            Rozhodnutie ministra z 26.1.2021

          • Dištančné vzdelávanie pokračuje

          • Vážení rodičia, 

            od pondelka 25. 1. 2021 naďalej pokračuje dištančné vzdelávanie. Vyplýva to z pretrvávajúcej epidemiologickej situácie. Naďalej tak platí rozhodnutie ministra školstva z 8.1.2021, ktoré mimoriadne prerušuje školské vyučovanie. Priebežne Vás budeme  informovať.

          • Oznam - Dištančné vzdelávanie pokračuje aj budúci týždeň

          • Deti a žiaci sa od pondelka 18. 1. 2021 do škôl zatiaľ nevrátia. Vyplýva to z pretrvávajúcej epidemiologickej situácie. Pokračovať preto budú v dištančnom vzdelávaní v režime, ako doteraz.

            Naďalej tak platí rozhodnutie ministra školstva z 8.1.2021. Situácia sa bude opätovne prehodnocovať na budúci týždeň. V týždni od 18. 1. budeme opätovne informovať, ako bude vyučovanie vyzerať od ďalšieho pondelka, 25. januára.

            Plné znenie rozhodnutia tu.

             

          • Návrat žiakov do škôl

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe aktuálnych informácií MŠVVaŠ SR Vám oznamujeme, že vyučovanie žiakov 1. a 2. stupňna bude od 11.1.2021 do 15.1. 2021 prebiehať dištančnou formou.

            Detaily návratu žiakov do škôl si môžete pozrieť v nižšie zverejnenom pláne.

            Viac informácií o aktuálnej situácii tu.

             

        • Pytagoriáda - školské kolo
          • Pytagoriáda - školské kolo

          • V dňoch 9. a 10. decembra 2020 si žiaci našej školy zmerali svoje sily v školskom kole matematickej súťaže PYTAGORIÁDA. Zúčastnilo sa jej spolu 23 žiakov z 1. a 2. stupňa. 42. ročník tejto súťaže prebehol netradične kombinovaným spôsobom. Žiaci 3. a 4. ročníka riešili úlohy v škole klasickou papierovou formou v súlade s protipandemickými opatreniami. Žiaci v kategórii P5 – P8 riešili úlohy online. Všetkým ďakujeme za prípravu a účasť na súťaži. Veríme, že úspešní riešitelia zvládnu rovnako dobre aj okresné kolo.

          • Viem, čo zjem

          • Zdá sa vám zdravé stravovanie nudné a zložité? Dokážeme uvedomelo nakupovať a kvalitne jesť? Aj na tieto otázky budú žiaci hľadať odpovede v rámci projektu „Viem, čo zjem“. Projekt, ktorý prináša spoločnosť Nestlé v spolupráci s Úradom verejného zdravotníctva a Společnost pro výživu, motivuje deti po celom svete k vyváženému životnému štýlu, správnym stravovacím návykom a podporuje ich záujem o pohybové aktivity. Pripravené sú zaujímavé prednášky a vzdelávacie aktivity, ktoré hravou a zábavnou formou pomôžu žiakom zorientovať sa v zložení potravín, v správnom spôsobe ich konzumácie či skladovania. Cieľom projektu je tiež oboznámiť deti s rizikami, ktoré so sebou nesprávna výživa prináša.

          • Literárne talenty 2020

          • Regionálna súťaž neprofesionálnych literárnych tvorcov, ktorú organizuje Vihorlatská knižnica v Humennom, dáva šancu všetkým, ktorí radi píšu. Každoročne sa do súťaže zapája mnoho mladých autorov z okresov Humenné, Medzilaborce a Snina. Jej 40. ročník má už svojich víťazov. Spomedzi 213 literárnych prác porota ocenila 21 účastníkov za poéziu a 20 účastníkov za prózu. Aj medzi našimi žiakmi sa našli úspešní autori.

            POÉZIA – I. kategória

            Dávid Fedorko – 2. miesto

            PRÓZA – I. kategória

            Olívia Kapraľová – čestné uznanie

            PRÓZA – II. kategória

            Daniel Verbický – čestné uznanie

            Blahoželáme všetkým oceneným a prajeme veľa chuti do ďalšieho písania.

        • Medzinárodný deň školských knižníc
          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Každoročne sa štvrtý októbrový pondelok slávi ako Medzinárodný deň školských knižníc. Ide o celosvetový projekt pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Tohtoročnú oslavu školskej knižnice 26. októbra 2020 absolvovali iba žiaci 1. stupňa. Téma znela: „Radosť ukrytá v podpore čítania a vzdelávania školskou knižnicou.“ Žiaci sa s ňou popasovali výborne a svoje čitateľské vedomosti, zručnosti ukázali pri plnení zaujímavých úloh:

            1. Čitateľský maratón – prelúskali knihy Rozprávky, Rozprávky o psíčkovi a mačičke, O GuľkoviBombuľkovi.

            2. Knižní detektívi –práca s textom, hľadanie zašifrovaných slov.

            3. Tajnička

            4. Malí ilustrátori – ilustrácia prečítaného.

            Pracovalo sa v skupinách v rámci jednotlivých tried. Výkony všetkých milovníkov literatúry boli odmenené sladkosťou.

          • Usmernenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR k opatreniam vyplývajúcim z celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“

          • Vážení rodičia, 

            na základe Usmernenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR k opatreniam vyplývajúcim z celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“ v nadväznosti na vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 15 a č. 16  zo  dňa 29. a 30. októbra 2020 a uznesenie vlády SR  č. 693/2020 Vám dávame do pozornosti dôležité opatrenia, ktoré sa týkajú najmä žiakov školy. Prosíme o ich rešpektovanie.

            1. V prípade pozitívne testovanej osoby sa podľa § 1 vyhlášky č. 15 Úradu verejného zdravotníctva z 29. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 15“) nariaďuje tejto osobe aj osobám žijúcim s ňou v spoločnej domácnosti povinná 10-dňová izolácia. Ak dieťa, žiak, učiteľ alebo zákonný zástupca  obdrží  pozitívny  výsledok  antigénového  testu  (alebo  ho  obdrží  osoba, s ktorou žije v spoločnej domácnosti), ostáva v povinnej 10-dňovej izolácii. V tomto prípade zamestnanec, žiak ani dieťa nenavštevujú školu prezenčne.
            2. V prípade pozitívne testovaného zamestnanca, ktorý prezenčne vyučoval triedu, ministerstvo školstva odporúča, aby trieda prešla na 10 kalendárnych dní na dištančné vzdelávanie postupom podľa bodu 1. Rozhodnutia ministra školstva z 28. augusta 2020.
            3. Ak je dieťa alebo žiak v povinnej 10-dňovej izolácii z dôvodu svojho pozitívneho výsledku alebo pozitívneho výsledku testu člena jeho domácnosti, zákonný zástupca informuje lekára podľa § 1 ods. 2 písm. b) vyhlášky č. 15. Zákonný zástupca oznamuje škole povinnú izoláciu dieťaťa alebo žiaka a informuje, či sa žiak zúčastní dištančného vzdelávania. Ak sa žiak dištančného vzdelávania nezúčastňuje, škola ho eviduje ako neprítomného. Pri návrate do školy po ukončení 10-dňovej povinnej izolácie odovzdáva zákonný zástupca škole potvrdenie od lekára.
            4. V prípade negatívneho výsledku testu podľa § 1 ods. 2 písm. a) a § 2 ods. 2 písm. a) vyhlášky č. 16 Úradu verejného zdravotníctva z 30. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 16“) je možné vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia až po tom, ako sa osoba preukáže potvrdením o negatívnom výsledku testu.
            • Podľa § 1 ods. 3 a § 2 ods. 3 vyhlášky č. 16 je riaditeľ alebo ním poverený zamestnanec oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do vnútorných alebo vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia preukázanie sa negatívnym výsledkom testu alebo potvrdenie o výnimke podľa vyhlášky č. 16.
            • Podľa § 3 vyhlášky č. 16 je riaditeľ školy alebo školského zariadenia povinný na všetky vstupy školy alebo školského zariadenia viditeľne umiestniť oznam o zákaze vstupu a výnimkách zo zákazu vstupu podľa tejto vyhlášky. Oznam je uvedený v Prílohe č. 1 tohto usmernenia.
            • V zmysle týchto vyhlášok platí povinná izolácia iba pre zamestnanca a členov jeho domácnosti. Zamestnanci na tom istom pracovisku, ktorí majú negatívny výsledok testu, neabsolvujú v zmysle vyhlášok povinnú izoláciu.

            Zákonný zástupca, ktorý sa nevie preukázať negatívnym výsledkom testu, podľa vyhlášky č. 16  nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v tomto prípade odporúča, aby   zákonný   zástupca   neumiestňoval   dieťa   do   materskej   školy   na   najbližších   10 kalendárnych dní. Pokiaľ ide o zákonného zástupcu žiaka základnej školy, ministerstvo odporúča zákonnému zástupcovi postupovať v zmysle bodu 5. Rozhodnutia ministra školstva z 28. augusta 2020, t. j. ospravedlniť žiaka z vyučovania na 5 za sebou nasledujúcich vyučovacích dní. V tomto prípade ide o 3. november, 4. november, 5. november, 10. november a 11. november 2020.

            Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá zákonný zástupca vyhlásenie o bezinfekčnosti uvedené v Prílohe č. 2 tohto usmernenia.

            Dieťa v materskej škole, žiak nultého a prvého až štvrtého ročníka základnej školy a žiak základnej školy pre žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, ktorý sa nezúčastnil testovania, majú podľa § 1 ods. 2 písm. f) a q) vyhlášky č. 16 povolený vstup do školy aj bez preukázania negatívneho výsledku testu. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá Vyhlasenie o bezinfekcnosti

            Ďalšie výnimky a podmienky súvisiace s testovaním nájdete v nasledovných vyhláškach Úradu verejného zdravotníctva:

            • Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu izolácie pozitívnych osôb v rámci celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“ z 29. októbra 2020: 

            https://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_sprava/vestnik_vlady_sr_2020/ciastka_11_ 2020.pdf


            • Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa z 30. októbra 2020:

            https://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_sprava/vestnik_vlady_sr_2020/ciastka_12_ 2020.pdf

            Rozhodnutie ministra 2.11.2020.pdf

            Usmernenie Spoločná zodpovednosť 1.11.2020.pdf

            Vyhlásenie zamestnanca školy o bezinfekčnosti.pdf

            Vyhlásenie návštevníka školy o bezinfekčnosti.pdf



        • Záložka do knihy spája školy – 11. ročník
          • Záložka do knihy spája školy – 11. ročník

          •  

            11. ročník česko-slovenského projektu pre základné školy a osemročné gymnáziá Záložka do knihy spája školy: Radosť z čítania ukrytá vo veršoch básní alebo v próze rozšíril rady našich partnerských škôl o nového člena. Stala sa ním Základná škola s materskou školou Diviaky nad Nitricou z okresu Prievidza v Trenčianskom kraji. Malí i veľkí čitatelia z oboch škôl si v týždni od 19. októbra do 23. októbra 2020 vymenili 170 vlastnoručne vyrobených záložiek. Tie si svoj nový knižný domov našli ešte pred odchodom žiakov na dištančné vzdelávanie.  Za úspešným priebehom projektu stáli jeho dve koordinátorky  - PhDr. Ľubica Verbická a PaedDr. Jana Hatványiová (partnerská škola). Poďakovanie však patrí aj všetkým tým, ktorí sa aktívne podieľali na výrobe záložiek.

          • Oznam - organizácia dištančného vzdelávania

          • Počas mimoriadneho prerušenia školského vyučovania bude výučba prebiehať dištančnou formou až do jej odvolania s výnimkou jesenných prázdnin.

            Upozorňujeme všetkých žiakov a rodičov, že vyučovanie sa neprerušuje, mení sa len forma vyučovania z prezenčnej na dištančnú,  t. z. že všetky povinnosti týkajúce sa účasti a aktivity na vyučovaní zostávajú nezmenené.

            Učitelia jednotlivých predmetov budú realizovať online vyučovaniepodľa určeného rozvrhu hodín v primeranom rozsahu a primeranej náročnosti s určením presného termínu na preštudovanie/vypracovanie.Dištančná vyučovacia hodina trvá 30 minút.

            Učitelia budú zadávať žiakom úlohy v pracovných dňoch v čase od 8.00 do 13.00 hod.

            Žiaci sú povinní komunikovať s učiteľmi a rešpektovať ich pokyny. Sú povinní zúčastňovať sa online vyučovania, študovať zaslané materiály, vypracovať zadania, posielať učiteľom výsledky riešení a podobne.

            Učiteľ poskytne žiakom primeranú spätnú väzbu vo forme slovného zhodnotenia.

            Triedni učitelia budú monitorovať stav dištančnej formy vzdelávania vo svojej triede, komunikovať a spolupracovať  s ostatnými vyučujúcimi a v rámci možností riešiť problémy spoločne.

            V prípade neodkladných problémov týkajúcich sa vzdelávania sú žiaci povinní kontaktovať svojho triedneho učiteľa, resp. konkrétneho vyučujúceho.

            Krízový plán dištančného vzdelávania.pdf

            ROZVRH HODÍN  PRE  DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE.pdf​​​​​​​

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia.

            Riaditeľka ZŠ s MŠ, SNP 412, Stakčín, na základe rozhodnutia ministra školstva vedy výskumu a športu SR č.  2020/17949:1-A1810 oznamuje, že od 26. októbra 2020 do odvolania sa žiaci 5.- 9. ročníka budú vzdelávať dištančnou formou.

            Žiaci 1.- 4. ročníka pokračujú vo vzdelávaní  v riadnom režime prezenčnou formou vzdelávania.

            Jesenné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých školách v termínoch 30. októbra a 2., 6. a 9. novembra 2020.

            Rozhodnutie ministra 23.10.2020

             

             

        • Súťaž o najkrajšiu a najväčšiu dyňu
          • Súťaž o najkrajšiu a najväčšiu dyňu

          • Tekvica patrí k jeseni ako vianočný stromček k Vianociam. Okrem toho, že výborne chutí na tanieri, je aj peknou dekoráciou. Od 28. septembra do 6. októbra krášlilo chodbu našej školy 26 tekvicových výtvorov. Dyne rôznych tvarov a veľkostí, zubaté i usmievavé zdobili šikovné ruky žiakov a ich rodičov. Všetky práce porota ocenila sladkou odmenou. Veríme, že tvorivé nápady sa ešte všetky neminuli a my sa už teraz tešíme na ďalší ročník súťaže.