• Zápis do 1. ročníka

          • Vážení rodičia, milé deti,

            pozývame Vás na slávnostný zápis do 1. ročníka, ktorý sa uskutoční

            dňa 13. apríla 2023 o 15,00 hod. v budove základnej školy.

            Tešíme sa na Vás.

        • Biblická olympiáda
          • Biblická olympiáda

          • Dňa 28. marca 2023 sa na pôde Cirkevného centra voľného času v Snine uskutočnilo protopresbyterské kolo Biblickej súťaže (1. – 4. ZŠ) a Biblickej olympiády (5. – 9. ZŠ a SŠ). Našu školu úspešne reprezentovali žiaci, ktorí v silnej konkurencii obsadili prvé dve miesta.

            V kategórii Biblickej súťaže A (1. a 2. ročník) získali žiaci Andreas Senka (2. ročník), Peter Demjanovič (1.A) a Matej Sentivan (1.B) 1. miesto. V kategórii Biblickej olympiády (5. – 9. ročník) sa siedmaci Jakub Špitalik, Daniel Demjanovič Alexej Piteľ umiestnili na 2. mieste. Srdečne gratulujeme.

        • Výchovno-vzdelávacia exkurzia
          • Výchovno-vzdelávacia exkurzia

          • Žiaci 8. A a 8. B triedy navštívili v piatok 24. marca 2023 s vyučujúcimi dejepisu a slovenského jazyka a literatúry Vihorlatskú knižnicu a Vihorlatské múzeum v Humennom. Vo Vihorlatskej  knižnici, ktorá je regionálnou knižnicou s metodickou pôsobnosťou pre 104 knižníc v okresoch Humenné, Snina a Medzilaborce, im pracovníčka priblížila fungovanie knižnice a informovala ich o konkrétnych službách, ktoré knižnica poskytuje. V umelecko-historickej expozícii Vihorlatského múzea, ktoré sídli v budove renesančného kaštieľa zo 17. storočia, si žiaci prezreli bytovú kultúru šľachty od obdobia renesancie po 20. storočie.

        • Ponožková výzva
          • Ponožková výzva

          • Každoročne sa Ponožková výzva koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Tie sa stali symbolom Svetového dňa Downovho syndrómu, pretože chromozóm má tvar ponožky. Obuli sme si ich aj my. Vyjadrili sme tak našu vôľu búrať predsudky a byť k iným tolerantnejší. Inakosť je normálna a patrí do nášho života.

          • Medzinárodný týždeň priateľstva

          • „Pre svet môžeš byť iba jednou osobou, ale pre jednu osobu môžeš byť svetom.“ (B. Snyder)

            Aj takáto je sila kamarátstva a my sme si ju pripomenuli v rámci projektu „Medzinárodný týždeň priateľstva“. Prvou iskierkou boli krásne náramky priateľstva, ktoré deti z 1. - 4. ročníka vyrábali pod vedením starších žiačok. Druháci sa vo svojich slohových prácach zamýšľali nad tým, prečo je dobré mať kamaráta. Takého pravého, ktorý pri nás stojí v dobrom aj v zlom, povzbudí nás a nezávidí, dopraje a veľa nežiada. Spoločným úsilím všetkých prvostupniarov vznikla pestrá galéria portrétov najlepších priateľov, ktorých maľovali na hodinách výtvarnej výchovy.

          • Testovanie 9 2023

          • 22. marca 2023 sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl pod názvom Testovanie 9 2023.

            Testovanie  je určené  všetkým  žiakom  9. ročníka základných škôl a 4. ročníka gymnázií s osemročným vzdelávacím programom v SR vrátane žiakov so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami (okrem žiakov s mentálnym postihnutím).

            Žiaci  budú testovaní z predmetov matematika a  slovenský jazyk a literatúra.

            Náhradný termín Testovania 9 2023 sa uskutoční 4. apríla 2023.

            Bližšie informácie k Testovaniu 9 2023 nájdete na stránke https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

             

          • Lyžiarsky výcvik

          • Lyžiarsky výcvik

            Naši siedmaci si v dňoch od 26. februára do 3. marca 2023 užili poriadnu dávku snehu a lyžovania v malebnom prostredí Oravskej vrchoviny v obci Nižná. V zimnom stredisku SKI Uhliská absolvovali lyžiarsky výcvik pod vedením Mgr. Mariána Hudáka a Mgr. Adriány Kapraľovej. Počas týždňového pobytu sa žiaci naučili základy lyžovania, tí skúsenejší sa v ňom zdokonalili, našli si nových kamarátov a domov si odniesli kopec zážitkov. Samozrejme, nechýbali ani záverečné preteky. Najlepšími lyžiarmi boli:

            Dievčatá:

            1. Eva LUKÁČOVÁ
            2. Lea KOFIROVÁ
            3. Alexandra DEMJANOVÁ

            Chlapci:

            1. Damian KEREKANIČ
            2. Tobiaš KAPRAĽ
            3. Patrik CHALČÁK
          • SHAKESPEARE´S DAY

          • Posledný februárový deň sa v CVČ Snina konala súťaž v prednese poézie, prózy a vlastnej tvorby v anglickom jazyku. Predstavili sa v nej žiaci zo štyroch škôl okresu Snina. Medzi nimi úspešne svoj talent a šikovnosť predviedla Karin LELIČOVÁ (6. ročník), ktorej vlastnú tvorbu porota odmenila 1. miestom. Srdečne gratulujeme.

          • Pexesový kráľ

          • V školskom klube detí bolo opäť veselo. Chlapci a dievčatá sa 3. marca stretli v pexesovom súboji, ktorý precvičil ich pamäť, postreh a určite mnohým pomohlo aj šťastie. Súťažilo sa formou družstiev, z ktorých vzišli jednotliví víťazi. Tí sa potom stretli vo finále a zabojovali o titul Pexesový kráľ / Pexesová kráľovná. Po partičkách plných napätia sa ho podarilo získať Grétke Chalčákovej (1.A) a Sofii Čokinovej (4. ročník). Druhé miesto patrí Matejovi Sentivanovi (1.B) a Vanese Petíkovej (4. ročník). Titul Pexesová princezná získala Ella Kapraľová (4. ročník), ktorá obsadila 3. miesto. Víťazmi sú však v skutočnosti všetci účastníci súťaže, pretože bojovali čestne, zo všetkých síl a s rešpektom voči súperom.

          • Vansovej Lomnička

          • Vo štvrtok 23. februára sa v priestoroch Obývačky v Snine uskutočnil už 56. ročník okresného kola Vansovej Lomnička. Podujatie sa konalo pod záštitou Okresnej organizácie Únie žien Slovenska v Snine. Vansovej Lomnička je postupová súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy žien do 18 rokov. Nesúťažne sa jej zúčastnili naše nádejné recitátorské talenty Matej Sentivan (1.B), Pavol Kapraľ (1.B), Miroslava Sivulková (2. ročník) a Alica Štofirová (4. ročník). Všetci boli odmenení vecnými cenami, ďakovným listom a domov odchádzali bohatší o umelecký zážitok, ktorý ich určite povzbudil a motivoval k ďalším recitátorským pokusom. Žiakov na prednes pripravovali Mgr. Viktória Cúrová, PaedDr. Slávka Kerekaničová a Mgr. Jana Morongová.

          • Úspech talentovaných maliarov

          • Výzva Vihorlatskej knižnice v Humennom zúčastniť sa výtvarnej súťaže Môj obľúbený knižný hrdina nás oslovila a nadchla. Knižný svet nám ponúka pestrú škálu literárnych hrdinov. Sú medzi nimi takí, ktorí nás dokážu rozosmiať, motivovať, inšpirovať, fascinovať, ale aj tí, čo v nás vyvolajú súcit a žiaľ. Osamelý Robinson, zvedavá Alica z krajiny zázrakov či zasnená Anna zo Zeleného domu sa stali námetmi pre žiacke maliarske dielka. Súťažilo sa v troch vekových kategóriách: deti materskej školy, mladší žiaci a žiaci II. stupňa. Zapojiť sa nám skutočne oplatilo. Historicky sme si odniesli všetky tri umiestnenia v 3. kategórii. Richard Šoth z 8. A triedy získal 1. miesto, Karin Leličová zo 6. ročníka sa umiestnila na 2. mieste a Tamara Sochaničová z 9. ročníka skončila na 3. mieste. Zároveň dve ôsmačky Lucia Petiková a Daniela Goroľová boli ocenené čestnými uznaniami. Žiaci pracovali pod vedením PhDr. Ľubice Verbickej. Všetkým výhercom patrí poďakovanie a srdečná gratulácia.