• Európsky deň jazykov

          • 26. september Rada Európy v roku 2001 vyhlásila za Európsky deň jazykov. Jeho cieľom je upozorniť na dôležitosť učenia sa jazykov, podporiť rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti. Presvedčili sa o tom aj starší žiaci, ktorí tento deň oslávili v predstihu. 20. septembra pani učiteľka Mgr. Lenka Lukáčová pozvala do školy policajtov z Dánska, Rumunska a Talianska. Rozvinúť a udržať spoločenskú konverzáciu v anglickom jazyku s našimi hosťami mali možnosť vyskúšať si žiaci 7.- 9. ročníka. Úspešne si poradili aj s úlohami z ruského jazyka pod vedením Mgr.  Zuzany Ruščanskej. Mladší žiaci si Deň jazykov pripomenuli v pondelok 26. septembra. „Listen and Do“ (Počúvaj a rob.) bolo mottom, ktorým sa pri výbere aktivít riadili pani učiteľky PaedDr. Slávka Kerekaničová a Mgr. Tatiana Sochaničová. Spojenie hry, pohybu, rôznych činností zameraných na rozvoj komunikačných schopností deti zabavilo, niečo nové naučilo. Poďakovanie patrí žiačkam 7. ročníka (Saška Demjanová, Timea Telváková, Laura Zubaľová, Eva Lukáčová, Nela Lešková), ktoré si vyskúšali úlohu animátoriek. Ďalšie fotky si môžete pozrieť tu.

          • Biela pastelka

          • 23. septembra 2022 sme BIELEJ PASTELKE opäť pomohli písať jej príbeh. Žiaci, pedagógovia i ostatní zamestnanci školy ľubovoľným príspevkom do prenosnej pokladničky podporili ľudí so zrakovým postihnutím. Organizátorom verejnej zbierky je Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Ako poďakovanie naše dobrovoľníčky Nina Kľagová a Vanesa Olahová (8.A) dali všetkým darcom drevenú pastelku. Tá je nielen symbolom sveta nevidiacich, ale hlavne príležitosťou robiť dobré skutky.

          • DEŇ OVOCIA A ZELENINY

          • V piatok 23. septembra 2022 školáci z 1. - 4. ročníkov zažili popoludnie prevoňané ovocím a zeleninou. Čakali ich košíky plné vitamínov. Žiaci sa zábavnou formou oboznámili s ich významom a vplyvom vlákniny na naše zdravie. Dozvedeli sa mnoho užitočných informácií a aj si dobre pochutili. Nechýbali ochutnávky so zaviazanými očami, hra so strukovinami „Popoluška, pohybové a vedomostné aktivity. Popoludnie v znamení zdravého jedla pre deti pripravila vychovávateľka ŠKD Mária Červeňaková.

          • ÚČELOVÉ CVIČENIE

          •  

            V stredu 14. septembra 2022 triedni učitelia so žiakmi 5. - 9. ročníkov zrealizovali teoretickú časť účelového cvičenia. Jeho praktická časť prebehla v piatok 16. septembra v areáli oddychovej zóny Kút. Obsahovú náplň týchto dní tvorilo učivo z oblasti Ochrany a zdravia. Zdravotnú prípravu mala pod palcom Mgr. Lenka Holotová, riešenie mimoriadnych udalostí koordinovala PhDr. Ľubica Verbická. Vedúcim 3. stanovišťa – pohyb a pobyt v prírode a jej ochrana - bol Mgr. Marián Hudák. Aj keď to s počasím v piatok ráno nevyzeralo nádejne, nakoniec sa umúdrilo a doprialo našim žiakom aktívne stráviť dopoludnie. Nechýbala ani tradičná spoločná opekačka.

          • Nový školský rok 2022/2023

          • Brány našej školy sa po dvoch mesiacoch v pondelok 5. septembra 2022 opäť otvorili a my sme úspešne odštartovali nový školský rok. Slávnostne ho otvorila pani riaditeľka RNDr. Martina Štofirová, ktorá deti, učiteľov a rodičov prváčikov privítala spolu so starostom obce Miroslavom Boberom. Náš kolektív sa rozšíril o nových kolegov a do školských lavíc zasadlo úplne po prvý raz 26 prvákov. Veríme, že sa im v škole bude páčiť a rýchlo si na ňu zvyknú. Máme pred sebou 10 mesiacov rôznych výziev, úloh, očakávaní a plánov. Prajeme žiakom veľa chuti do učenia, učiteľom vnímavých žiakov, rodičom spokojné deti a úspešný školský rok 2022/2023.