• Zlaté kura  alebo O slastiach a strastiach výchovy detí

          • Mladším i starším žiakom materskej a základnej školy sme ako odmenu za ich vynaložené úsilie a polročnú prácu v škole dopriali krátko pred polročným vysvedčením interaktívne divadelné predstavenie. 29. 1. 2024 v kultúrnom dome traja profesionálni herci v zoskupení SCÉNA z Divadla Jonáša Záborského Prešov rozohrali zábavnou formou metaforický príbeh o výchove detí. Na osobnosť malého vyliahnutého kuriatka v divadielku vplývali sympatický vlk a prefíkaná líška. Svojimi bezprostrednými reakciami však chod udalostí  usmerňovali aj detskí diváci. Nielen presne vedeli, kto z rodičov urobil chybu, ale pomohli aj deju, aby v ňom zvíťazilo dobro. Správanie a konanie zvierat nápadne pripomínalo ľudské konanie, preto nám herci svojimi výkonmi poskytli príjemné rozptýlenie, no aj priestor na zamyslenie. Ďakujeme!

          • Deň otvorených dverí

          • Dňa 26. 1. 2024 sa 11 žiaci deviatych ročníkov zúčastnili Dňa otvorených dverí Strednej priemyselnej školy v Snine, ktorý bol určený pre žiakov, rodičov aj učiteľov nielen sninského okresu. Celým dopoludním sa priestory SPŠ v Snine niesli v živom a veselom duchu. Pri vstupe do budovy školy si skupinu prevzal určený pracovník školy, ktorý poskytol hneď v úvode potrebné informácie o možnostiach štúdia na danej strednej škole, následne žiakov sprevádzal pri ukážkach činností odborných zariadení a softvérov, ktorými škola disponuje. Žiaci základnej školy sa tak mohli pýtať na veci, ktoré im nie sú jasné a môžu im pomôcť pri rozhodovaní sa o svojej budúcnosti a tiež prakticky si vyskúšať zariadenia, s ktorými počas štúdia budú pracovať. Žiaci po návšteve Strednej priemyselnej školy v Snine odišli nadšení a nadchnutí z prezentovaných študijných odborov.

          • Lyžiarsky výcvik

          • 15 žiakov 7. ročníka absolvovalo v dňoch 16. 1. – 18. 1. a 23. 1. – 24. 1. 2024 lyžiarsky výcvik v lyžiarskom centre Zámutov. Pod vedením učiteľa Mgr. M. Hudáka a Mgr. A. Kapraľovej si lyžiari  zdokonalili svoje zručnosti a nelyžiari získavali základy lyžovania a jazdy na vleku. Pokroky boli viditeľné každý deň. Svoje lyžiarske schopnosti predviedli posledný deň výcviku. V kategórii chlapcov sa na prvom mieste umiestnil Adam Timko, na druhom Tomáš Pitlanič a tretí bol Maroš Sentivan. Z dievčat bola prvá Terézia Goroľová, druhá Timea Telváková a tretia Liliana Kičová.

          • Vianočné tvorivé dielne

          • O histórii vianočného stromčeka žiakom prvého stupňa pútavo porozprávala aj Mgr. Tatiana Sochaničová v pondelok 18. 12. 2023. Tí však vianočný stromček neozdobovali, ale na vianočných tvorivých dielňach si vianočný stromček vyrobili z papiera. Aby im šla práca od ruky, počúvali vianočné piesne a spievali koledy.