• Regionálne kolo vedomostnej súťaže „Čo vieš o hviezdach?“
          • Regionálne kolo vedomostnej súťaže „Čo vieš o hviezdach?“

          • Čo vieš o hviezdach? Imrich Kľaga, Jarmila Pacolová a Alex Nicholas Šrenk by o hviezdach určite dokázali rozprávať aj celé hodiny. Pod vedením pána učiteľa Ing. Jána Sochaniča sa 15. marca 2022 stali úspešnými riešiteľmi regionálneho kola vedomostnej súťaže „Čo vieš o hviezdach?“. Je určená pre žiakov základných a stredných škôl, ktorých zaujíma astronómia. Pre okresy Humenné, Snina a Medzilaborce regionálne kolo zastrešuje Vihorlatská hvezdáreň v Humennom. Náš hviezdny tím sa s úlohami popasoval na výbornú a v 2. kategórii (žiaci 7. - 9. ročníka) získali:

            1. miesto: Jarmila Pacolová

            2. miesto: Imrich Kľaga

            3. miesto: Alex Nicholas Šrenk

            Zabezpečili si tak postup na krajské kolo, ktoré sa uskutoční 27. apríla 2022 v Prešove. Srdečne gratulujeme!

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          • Recitačná súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy – Hviezdoslavov Kubín má u nás dlhoročnú tradíciu. Školské kolo sa uskutočnilo dňa 8. marca 2022. V 1. kategórii súťažili žiaci z ročníkov 2. - 4. Všetci recitátori sa zodpovedne pripravili. Porota zostavená z radu našich pani učiteliek mala veru poriadne ťažkú úlohu. Musela vybrať tých najlepších a rozhodla nasledovne:

            1. kategória: POÉZIA

                           1. miesto:       Emma Denalucová    (2. ročník)

                                                   Sandra Bodorová      (2. ročník)

                           2. miesto:       Nella Guľaková          (2. ročník)

                           3. miesto:       Jakub Badida              (2. ročník)

                                                   Matúš Petrík               (2. ročník)

                                                   Viktória Svatošová     (4. ročník)

            1. kategória: PRÓZA

                           1. miesto:        Paula Rosičová        (4. ročník)

            Všetci zúčastnení boli odmenení vecnými cenami. Víťazi získali diplom. Tohtoročné školské kolo nemá postupujúcich do okresného kola. Dôvodom sú časové okolnosti – dištančné vzdelávanie a jarné prázdniny.

          • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl

          • Oznam pre rodičov žiakov 9. ročníka

            Testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl sa uskutoční dňa 6. apríla 2022.

            Testovanie  je určené  všetkým  žiakom  9. ročníka základných škôl a 4. ročníka gymnázií s osemročným vzdelávacím programom v SR vrátane žiakov so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami (okrem žiakov s mentálnym postihnutím).

            Žiaci  budú testovaní z predmetov matematika a  slovenský jazyk a literatúra.

            Náhradný termín Testovania 9 - 2022 sa uskutoční 21. apríla 2022.

            Harmonogram Testovania - 9.png

            Bližšie informácie o Testovaní 9 sú zverejnené na stránke https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

        • Prehľad najdôležitejších zmien v Školskom semafore
          • Prehľad najdôležitejších zmien v Školskom semafore

            1. Naďalej ostáva v platnosti  povinnosť rodiča predkladať Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti dieťaťa/žiaka po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov). Zákonný zástupca  predkladá vyhlásenie elektronicky cez Edupage alebo v papierovej podobe. Pisomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.docx
            2. V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestu žiak ostáva doma. Zákonný zástupca je povinný oznámiť túto skutočnosť škole a kontaktovať detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup.
            3. Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu, nejde do karantény. Do karantény ide žiak len v prípade, ak sa u neho prejavujú príznaky ochorenia COVID-19.
            4. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.
            5. Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len na základe Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti pre návštevníka. Pisomné vyhlásenie o bezpríznakovosti navštevníka.docx
            6. Školské aktivity možno uskutočňovať v súlade s podmienkami ustanovenými vo vyhláškach ÚVZ SR.

            Aktualizovaný Školský semafor

            Rozhodnutie ministra s účinnosťou od 28. februára 2022

          • Oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe rozhodnutia RÚVZ č. 22/00237 zo dňa 14.02.2022 s účinnosťou od 14. februára 2022 do 18. februára 2022 prerušujeme prezenčné vyučovanie  vo všetkých ročníkoch základnej školy.

            Všetci žiaci prechádzajú na dištančné vzdelávanie. Nástup žiakov do školy je v pondelok 28. februára 2022 (po jarných prázdninách).

            Rozhodnutie_RUVZ.pdf

          • Oznam - prerušenie prezenčného vyučovania

          • Na základe odporúčania RÚVZ so sídlom v Humennom sa od pondelka 14. februára 2022 predbežne prerušuje prezenčné vyučovanie pre žiakov 4., 5., 8. a 9. ročníka. Žiaci týchto tried ostávajú v domácej karanténe nasledovne:

            8. ročník - karanténa do 16. februára 2022, nástup do školy vo štvrtok, 17. februára 2022;

            4. a 9. ročník - karanténa do 17. februára 2022, nástup do školy v piatok, 18. februára 2022;

            5. ročník – karanténa do 18. februára 2022, nástup do školy v pondelok, 28. februára 2022 (po jarných prázdninách).

            Žiaci týchto tried prechádzajú na dištančné vyučovanie. Ostatné triedy (1. až 3. ročník, 6. ročník, 7.A a 7.B) pokračujú od pondelka riadne v prezenčnom vyučovaní.

            Prosím, sledujte stránku školy, všetky dôležité informácie alebo prípadné zmeny včas oznámime.

            Naďalej odporúčame rodičom, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí a informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu konzultovali s obvodným pediatrom.

            Rozvrh hodín.pdf

        • Lyžiarsky výcvik
          • Lyžiarsky výcvik

          • K poriadnej zime patrí aj poriadna lyžovačka. Naši siedmaci a ôsmaci si ju od 31. januára do 4. februára 2022 užili na lyžiarskom výcviku v stredisku Skicomp Fakľovka Litmanová. Kurzu sa zúčastnilo 31 žiakov pod vedením Mgr. J. Morongovej, Mgr. V. Cúrovej a Mgr. L. Holotovej. Snehové podmienky boli veľmi dobré a nechýbala ani chuť naučiť sa lyžovať. K dispozícii mali dva vleky – malý pre začiatočníkov a veľký pre pokročilejších lyžiarov. Energiu si dobíjali chutnými obedmi v reštaurácii priamo na svahu. Príjemné ubytovanie v kultúrnom dome v Litmanovej malo tiež svoje čaro. Každý večer im pani učiteľky pripravili zábavný animačný program vo forme súťaží a karnevalu. Svoje lyžiarske majstrovstvo preukázali v záverečných pretekoch. Najlepšími lyžiarmi boli:

            Chlapci:           1. Daniel Verbický     

                                    2. Richard Šoth                     

                                    3. Samuel  Rudy                    

            Dievčatá:        1. Laura Dereninová

                                    2. Klaudia Mitrová

                                    3. Tamara Glogovská

                         

            Týždeň mimo domu bol výbornou skúškou samostatnosti a neopakovateľným zážitkom pre každého účastníka kurzu.

          • Karneval v ŠKD

          • Verte – neverte, v školskom klube sa 31. januára diali zázraky. Naši družinári sa akoby mávnutím čarovného prútika premenili na rozprávkové bytosti. Princezné, víly, udatní rytieri či iné tajomné tvory s nadprirodzenými schopnosťami sa v tento deň zabávali na karnevale. A zábava to bola veru poriadna. Nechýbala skvelá muzika, pravá karnevalová výzdoba, netradičné súťažné disciplíny a chutné jedlo, ktoré zabezpečili naše vychovávateľky Miška a Maruška. Všetky masky si ako odmenu za svoju kreativitu domov odniesli zaujímavé ceny. Tou najväčšou výhrou však bola radosť, dobrá nálada a pekný zážitok. Ostáva nám veriť, že o rok si už karneval užijú všetci žiaci našej školy.

        • Prerušenie prezenčného vyučovania pre žiakov 7. až 9. ročníka
          • Prerušenie prezenčného vyučovania pre žiakov 7. až 9. ročníka

          • Na základe odporúčania RÚVZ so sídlom v Humennom sa od pondelka 7. februára 2022 prerušuje prezenčné vyučovanie pre žiakov 7. až 9. ročníka. Žiaci týchto tried ostávajú v domácej karanténe nasledovne:

            9. ročník - karanténa do 8. februára 2022, nástup do školy v stredu, 9. februára 2022;

            7.A, 7.B, 8. ročník – karanténa do 9. februára 2022, nástup do školy vo štvrtok, 10. februára 2022.

            Žiaci týchto tried prechádzajú na dištančné vyučovanie. Ostatné triedy (1. až 6. ročník) pokračujú od pondelka riadne v prezenčnom vyučovaní.

            Naďalej odporúčame rodičom, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí a informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu konzultovali s obvodným pediatrom.

            Rozvrh hodín.pdf

        • Dôležitý oznam
          • Dôležitý oznam

          • Vážení rodičia, 

            oznamujeme Vám, že domáca izolácia žiakov 6. ročníka končí zajtra, 2. februára 2022. Nástup žiakov do školy je vo štvrtok, 3. februára 2022.

          • Karanténa pre žiakov 5. ročníka

          • Od zajtra, 2. februára 2022, sa z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19  prerušuje prezenčné vyučovanie pre žiakov 5. ročníka. Žiaci ostávajú v domácej izolácii a prechádzajú na dištančné vzdelávanie. Nástup žiakov do školy je v pondelok 7. februára 2022.

            Rozvrh hodín.pdf

          • Obrázky pre záchranárov

          • Aj keď sú už Vianoce dávno za nami, naši prváci si v školskej poštovej schránke našli darčeky od ministra vnútra Romana Mikulca. Ten koncom kalendárneho roka vyzval deti na Slovensku, aby mu nakreslili a poslali obrázky, ktoré zachytávajú prácu záchranárskych zložiek spadajúcich pod Ministerstvo vnútra SR. Prváci nelenili a na krúžku strihali, lepili, kreslili i maľovali hasičov, policajtov či záchranárov v akcii. Do svojich výtvorov mohli zakomponovať aj vianočnú tematiku. Všetky práce našich malých umelcov boli odmenené darčekmi v podobe hlavolamov.

          • Karanténa pre žiakov 6. ročníka

          • Na základe výskytu pozitívne testovaného žiaka ostáva od 31.01.2022 do 3.02.2022 v karanténe 6. ročníkŽiaci prechádzajú na dištančnú výučbu.  Ostatné triedy pokračujú riadne v prezenčnom vyučovaní.

            Nástup žiakov 6. ročníka do školy je v pondelok 7.02. 2022.

            Odporúčame rodičom, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí a informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu konzultovali s obvodným pediatrom.

            Rozvrh hodín pre jednotlivé ročníky.pdf

          • "Spolu múdrejší 3"

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na program doučovania „Spolu múdrejší 3“ na mesiace január až jún 2022.

            Cieľom výzvy bolo podporiť tie základné školy, ktoré budú prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v hodinách mimo vyučovania v stanovenom rozsahu.

            Spolu múdrejší 3“ je realizovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR.

            Naša škola je úspešným žiadateľom v tejto výzve a v mesiacoch január až jún 2022 budú učitelia 1. a 2. stupňa ZŠ doučovať  24 žiakov z predmetov slovenský jazyk, matematika, anglický jazyk a chémia.

            Do výzvy Spolu múdrejší sme sa zapojili so zámerom pomôcť nielen žiakom, ktorí zaostávajú s učivom za svojimi spolužiakmi alebo si potrebujú preopakovať učivo, ale aj žiakom, ktorí o doučovanie prejavili záujem. Veríme, že práve touto výzvou sa nám  podarí vytvoriť podmienky na zlepšenie ich vedomostí a zručností.

          • Návrat žiakov do školy 10.1.2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            prajeme Vám nový rok plný lásky, zdravia, rodinnej pohody a pracovných úspechov.

            Prinášame prehľad najdôležitejších zmien:

            1. Od pondelka 10.2022 sa obnovuje prezenčné vyučovanie pre všetkých žiakov ZŠ.
            2. Základná škola sa bude naďalej riadiť Školským semaforom.
            3. Pred nástupom žiaka do školy zákonný zástupca predkladá Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti v tlačenej podobe alebo elektronicky cez Edupage. Píisomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.docx.
            4. Odporúčame rodičom, aby svoje dieťa pred nástupom do školy pretestovali Ag samotestom. Testovanie sa odporúča aj počas týždňa, to znamená dvakrát týždenne.
            5. Žiadame všetkých rodičov, aby z dôvodu zachovania prezenčného vyučovania pristupovali k dodržiavaniu školského semaforu zodpovedne. V prípade zmeny zdravotného stavu svojho dieťaťa alebo rodinného príslušníka /súvisiaceho s ochorením Covid-19/ treba neodkladne informovať triedneho učiteľa a riaditeľku školy.
            6. Podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva sú naďalej povinné rúška pre všetkých žiakov na 1. a 2. stupni v celom objekte školy.
            7. Od pondelka 10. januára 2022 si rodičia môžu vyzdvihnúť ďalšie Ag samotesty u triednych učiteľov.
          • Veselé Vianoce

          • Vážení rodičia, milí žiaci, 

            veľa krásnych chvíľ  v príjemnej atmosfére Vianoc a radostné vykročenie do nového roku Vám praje

                                                                                            kolektív učiteľov základnej školy v Stakčíne

        • Matematická Pytagoriáda
          • Matematická Pytagoriáda

          • V dňoch 8. 12. a 9. 12. 2021 sa uskutočnili školské kolá matematickej súťaže – PYTAGORIÁDA. Žiaci si mohli otestovať svoje vedomosti z matematiky, kde dôležitú úlohu zohrával aj čas. Tohtoročné školské kolá sa riešili z domu v online priestore. Možno aj to zohralo svoju úlohu a zúčastnilo sa ich menej žiakov ako zvyčajne.

            Kategória P3 - online sa zapojili 4 žiaci/ úspešní: 4 žiaci – postupujú do okresného kola

            Kategória P4 - online sa zapojili 3 žiaci/ úspešní: 2 žiaci – postupujú do okresného kola

            Kategória P5 - online sa zapojili 3 žiaci/ úspešní: 0 žiakov

            Kategória P6 - online sa zapojili 11 žiaci/ úspešní: 7 žiakov – postupujú do okresného kola

            Kategória P7 - online sa zapojili 3 žiaci (7.B)/ úspešní: 0 žiakov

            Kategória P8 - online sa zapojili 4 žiaci/ úspešní: 0 žiakov

            Podrobnejšie výsledky budú zverejnené na Edupage. Všetkým úspešným riešiteľom srdečne gratulujeme.

          • OZ Chlpáčik Snina

          • Čaro predvianočného času spočíva okrem iného aj v tom, že ľudia v sebe nachádzajú viac dobra a viac myslia na iných. Našu pomoc nepotrebujú iba ľudia, ale aj zvieratá. Najmä tie v útulkoch. Každé z nich má iný príbeh, ale každé zviera môže dostať novú šancu na život. O to sa snažia aj v OZ Chlpáčik Snina, ktoré poskytuje komplexnú starostlivosť opusteným a často týraným zvieratám. Nie sú v tom sami. Pomáhajú im dobrovoľníci a dobrí ľudia, ktorým nie je ľahostajný osud týchto zvieracích najdúchov. Patria k nim aj žiačky našej školy Sofia Zara Baraníková (8. ročník) a Eva Lukáčová (6. ročník), ktoré do útulku pre psíkov priniesli bohatú nádielku jedla. Aj vďaka týmto dievčatám bude o chlpáčikov postarané.

          • Organizácia vyučovania od 13.12. 2021

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva vedy výskumu a športu SR č.  2021/21911:2-A1810 zo dňa 8.12.2021 sa s účinnosťou od 13. decembra 2021 do 17. decembra 2021 mimoriadne prerušuje školské vyučovanie pre žiakov na druhom stupni ZŠ.  Žiaci 5. - 9. ročníka pokračujú v dištančnom vzdelávaní.

            Riaditeľka  ZŠ s MŠ, SNP 412, Stakčín ďalej oznamuje, že pre žiakov 1.- 4. ročníka sa s účinnosťou od 13. decembra 2021 obnovuje prezenčné vyučovanie. Zároveň je pre týchto žiakov zabezpečená prevádzka ŠKD a prevádzka školskej jedálne.

            Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2021/2022 uskutočnia v termíne od 20. decembra 2021 do 7. januára 2022. Nástup žiakov do školy je v pondelok 10. januára 2021.