• Dištančné vzdelávanie pokračuje aj budúci týždeň

          • Vážení rodičia,

            riaditeľka ZŠ s MŠ, SNP 412, Stakčín oznamuje, že z dôvodu pretrvávajúcich prác na odstránení havarijnej situácie v kotolni základnej školy ostáva škola zatvorená aj nasledujúci týždeň od 6.12.2021.

            Všetci žiaci sa budú naďalej vzdelávať dištančne.

            Prezenčná forma vyučovania v základnej škole a prevádzka školského klubu detí bude obnovená 13. decembra 2021, resp. po ukončení realizovaných prác.

            Bližšie  informácie o termíne nástupu žiakov do školy zverejníme budúci týždeň.

          • Týždeň boja proti drogám

          • Európsky týždeň boja proti drogám pripadá každoročne na tretí novembrový týždeň.  Naša škola sa v dňoch 22. 11. – 26. 11. 2021 taktiež zapojila do tohto projektu a v rámci prevencie uskutočnila aktivity pre žiakov. Ich zámerom bolo viesť žiakov k zmysluplnému využívaniu voľného času, k správnym rozhodnutiam, aby v živote dokázali v správnej chvíli povedať NIE. Presvedčiť ich o tom, že je lepšie vziať do rúk loptu ako drogu. Aj tento rok mala aktivita v stolnom tenise veľa priaznivcov, ktorí si medzi sebou zmerali sily. „Stop drogám“ bola téma celoškolskej výtvarnej súťaže. Zapojilo sa do nej viac ako 30 detí, ktoré boli rozdelené do dvoch kategórií.

            Výsledky jednotlivých aktivít si môžete pozrieť tu.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Vedeli ste, že sa láska môže ukrývať aj v takej krabici od topánok? Napadlo vám niekedy, žeby sa obyčajná krabica mohla stať poslom lásky? Nádherná myšlienka ako pomôcť osamelým dôchodcom a vyčariť im úsmev na tvári nadchla aj nás. Zapojili sme sa do krásneho projektu „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“. Jeho hlavným posolstvom je potešiť na Vianoce darčekmi seniorov z domovov dôchodcov. Spojili sme sily a žiaci, rodičia aj učitelia naplnili krabice niečím sladkým, slaným, niečím teplým, voňavým či zábavným. Nezabudli sme do každej z nich vložiť aj kúsok svojho srdca a prianie, aby babičky a deduškovia prežili Vianoce naplnené láskou a porozumením.

        • Dôležitý oznam
          • Dôležitý oznam

          • Vážení rodičia,

            riaditeľka ZŠ s MŠ, SNP 412, Stakčín oznamuje, že na základe rozhodnutia zriaďovateľa školy obce Stakčín zo dňa 26.11.2021 bude v dňoch od 29.11.2021 do 3.12.2021 prerušené vyučovanie z dôvodu odstránenia havarijnej situácie v kotolni základnej školy. Prerušená bude aj prevádzka školského klubu detí.

            Všetci žiaci sa budú vzdelávať dištančne podľa nižšie zverejneného rozvrhu hodín.

            Prezenčná forma vyučovania v základnej škole a prevádzka školského klubu detí bude obnovená 6. decembra 2021, resp. po odstránení havarijnej situácie.

            Rozvrh hodín pre jednotlivé ročníky.pdf

            Rozhodnutie obce.pdf​​​​​​​

        • Rúška v škole opäť povinné
          • Rúška v škole opäť povinné

          • Na základe Vyhlášky č. 262/2021 ÚVZ SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest platí, že od 25. novembra 2021 sú opäť v škole rúška, resp. iné preventívne ochranné pomôcky (respirátor, šatka) pre žiakov povinné nielen v spoločných priestoroch, ale aj v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu, čiže aj v triede počas vyučovania.

        • iBobor
          • iBobor

          • V týždni od 8. – 12. novembra 2021 prebehla v našej škole on-line medzinárodná súťaž iBobor. Jej hlavným cieľom je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Zúčastnilo sa jej 63 našich žiakov a 19 z nich boli úspešní.

            Súťažilo sa v týchto kategóriách:

            Kategória Drobec                            2. a 3. ročník      11 úspešných žiakov

            Kategória Bobrík                              4. a 5. ročník      5 úspešných žiakov

            Kategória Benjamín                        6. a 7. ročník      3 úspešní žiaci

            Kategória Kadet                               8. a 9. ročník      0 úspešných žiakov

            Medzi najúspešnejších riešiteľov patria žiaci 3. ročníka Alica ŠtofirováPeter Lelič, ktorí získali plný počet bodov. Karin LeličováSoňa Boberová dosiahli mimoriadne dobré výsledky. Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť.

          • Karanténa pre žiakov 7.A triedy

          • Na základe výskytu pozitívne testovaného žiaka ostáva od 26.11.2021 do 5.12.2021 v domácej karanténe 7.A triedaŽiaci prechádzajú na dištančnú výučbu. Nástup žiakov do školy je v pondelok 6.12. 2021.

            Rozvrh hodín 7R.pdf

            Odporúčame rodičom, aby počas trvania karanténnych opatrení sledovali zdravotný stav svojich detí a informácie týkajúce sa zhoršenia ich zdravotného stavu konzultovali s obvodným pediatrom.

          • Oznam - prerušenie prezenčného vyučovania

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že z dôvodu potvrdených pozitívnych prípadov žiakov na COVID-19 zostávajú triedy 2. a 3. ročníka v domácej karanténe od 20.11.2021 do 29.11.2021. Nástup do školy pre tieto triedy je v utorok 30. 11. 2021. Pre obe triedy je zabezpečené dištančné vzdelávanie. Žiaci ostatných tried pokračujú riadne v prezenčnom vyučovaní.

            Odporúčame rodičom vykonávať periodické dobrovoľné testovanie svojich detí v pondelok a vo štvrtok a o jeho vykonaní dohodnutým spôsobom informovať školu.

        • OZNAM
          • OZNAM

          • V súlade s ustanovením § 24 ods. 16 zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších zmien a doplnkov je funkčné obdobie orgánov školskej samosprávy štyri roky. Z uvedeného vyplýva, že Rade školy pri Základnej škole s materskou školou, SNP 412, Stakčín v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Stakčín končí funkčné obdobie v mesiaci december 2021.

            Obec Stakčín, zastúpená starostom Miroslavom Boberom, v zmysle § 25 ods. 1, 2,3 a 4 zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších zmien a doplnkov a Vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 291/2004 Z. z., ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, a o ich zložení, o ich organizačnom a finančnom zabezpečení v znení neskorších predpisov vyhlasuje a zverejňuje výzvu na voľby členov Rady školy pri Základnej škole s materskou školou, SNP 412, Stakčín v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Stakčín.

            Voľby do Rady školy pri ZŠ s MŠ, SNP 412, Stakčín sa uskutočnia v dňoch 15.11.2021 a 16.11.2021 v čase od 7,30 hod. do 15,30 hod. vo vestibule základnej školy.

            Volebný poriadok pre voľby do Rady školy pri ZŠ s MŠ, SNP 412, Stakčín.pdf

            Zoznam navrhnutých kandidátov.pdf 

            Každý volič môže na volebnom lístku vyznačiť zakrúžkovaním poradového čísla najviac 3 kandidátov.  

            Zákonní zástupcovia žiakov dostanú zároveň v tomto čase od triednych učiteľov aj antigénové samotesty.

        • Výstup na Ruské sedlo
          • Výstup na Ruské sedlo

          • 14. októbra 2021 žiaci 5. a 6. ročníka absolvovali výstup na Ruské sedlo. Výchovno-vzdelávaciu exkurziu organizovala RNDr. M. Štofirová v rámci environmentálnej výchovy na poznávanie Polonín. Cez Ruské sedlo vedie pamiatkovo chránená cesta Porta Rusica. Touto kamennou cestou stáročia kráčali obchodníci, furmani, zbojníci i vojaci. Dodnes je zachovaná na úseku s dĺžkou 4 km, so 16 zákrutami a s prevýšením 247 m. Horský terén žiaci hravo zvládli vďaka zamestnankyni NP Poloniny Mgr. I. Buraľovej. Zoznamovala ich s turistickými značkami, faunou a flórou chráneného územia. Hovorila o hojivých a liečivých účinkoch rastlín, dokonca si žiaci mohli ochutnať a nazbierať neskoré plody prírodnej lekárne. Odmenou za dlhú túru bol rozprávkový pohľad z rozhľadne na slnkom zaliatu farebnú scenériu. Záver stretnutia bol spestrený spoločnou opekačkou.

        • Oznam
          • Oznam

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ, SNP 412, Stakčín v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov oznamuje, že v dňoch

            od 25.- 27.októbra 2021 poskytne voľno

            žiakom základnej školy zo závažných dôvodov súvisiacich s výskytom viacerých potvrdených pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19.

            Jesenné prázdniny sú od  28.  do 29. októbra 2021.

            Vyučovanie sa začne v utorok 2. novembra 2021.

        • Súťaž o najkrajšiu dyňu
          • Súťaž o najkrajšiu dyňu

          • Príroda naberá pestrofarebný šat a v jesennom štýle bola vyzdobená aj chodba našej školy. Od 4. októbra do 14. októbra sme mali možnosť obdivovať 22 krásnych tekvicových dekorácií. Aj tento rok platilo, že fantázii sa medze nekladú. Čarovné podnosy, zábavné postavičky, maľované a vyrezávané tekvice rôznych tvarov, veľkostí vytvorili šikovné ruky žiakov 1.-4. ročníka a ich rodičov. Námaha a čas tomu venovaný stál za to. Urobili radosť nielen sebe, ale aj nám ostatným. Všetky výtvory boli odmenené.

          • Do školy na bicykli – vyhodnotenie

          • Dva týždne ubehli ako voda a my poznáme víťazov kampane Do školy na bicykli. Bezkonkurenčne najvytrvalejšími cyklistami počas celej 2-týždňovej etapy boli žiaci 4. ročníka. Prešprintovali všetkých a dostali sa na čelo tabuľky. Do pedálov dali úplne všetko aj šiestaci. Hoci to pre nich prvý týždeň vyzeralo nádejne, skončili na 2. mieste. Medzi vedúcu trojicu sa prepracovali aj žiaci 3. ročníka s úspešnosťou 30,53 %.

            Konečné poradie:

            1. miesto: 4. ročník (56,00 %)

            2. miesto: 6. ročník (32,17 %)

            3. miesto: 3. ročník (30,53 %)

            4. miesto: 7.A (27,14 %)

            5. miesto: 7.B (14,67 %)

            6. miesto: 8. ročník (12,00 %)

            7. miesto: 5. ročník (9,58 %)

            8. miesto: 9. ročník (9,38 %)

            9. miesto: 1. ročník (7,50 %)

            10. miesto: 2. ročník (0,00 %)

            Všetci cyklisti boli odmenení. Veríme, že tento spôsob dopravy sa stane zvykom, ktorý má mnoho benefitov v podobe zvýšenia fyzickej aktivity, zlepšenia zdravia a hlavne prináša radosť z cesty do školy.

          • Európsky deň jazykov

          • Každoročne sa 26. september oslavuje ako Európsky deň jazykov. Je venovaný všetkým, ktorí chcú spoznávať cudzie jazyky a kultúry. Skvelý deň plný aktivít v oblasti jazykového vzdelávania sme prežili aj na našej škole. Starší žiaci na hodinách ruského a anglického jazyka diskutovali spolu s vyučujúcimi o prínose a možnostiach, ktoré sa im výučbou cudzieho jazyka otvárajú. Lúskali jazykové oriešky v podobe jazykolamov, palindromov, idiómu, prezentácií. Zábavnou formou preverili svoje vedomosti z geografie a kultúry Veľkej Británie a Ruska. Žiaci na 1. stupni si Deň európskych jazykov pripomenuli anglickými pesničkami a riekankami. Nechýbali ani jazykové súťaže. Hovorí sa, že jeden jazyk nás nasmeruje na našu životnú cestu. Ďalšie jazyky nám na tejto ceste otvoria všetky dvere. Veríme, že otváranie týchto dverí naši žiaci zvládnu a my sa už teraz tešíme na ďalší ročník European Day of Languages.

          • Rozvrh hodín SZUŠ

          • Milí žiaci,

            SZUŠ pripravila pre Vás rozvrh hodín na školský rok 2021/2022. Vyučovanie podľa rozvrhu začne 30. septembra 2021. 

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • V piatok 24. septembra 2021 sme opäť ukázali, že pomáhať nás baví. Už tradične sme sa zapojili do verejnej zbierky BIELA PASTELKA. Jej organizátorom je Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Zbierková pokladnička v rukách dobrovoľníkov Imra Kľagu (9. ročník) a Sabiny Rosičovej (9. ročník) sa počas dňa naplnila vďaka žiakom, učiteľom i ostatným zamestnancom školy, obecného úradu či zdravotného strediska. Symbolická biela pastelka spojila ľudí, ktorí sa rozhodli podporiť nevidiacich a slabozrakých v ich úsilí o samostatný a plnohodnotný život.

          • Do školy na bicykli

          • Milí žiaci, rodičia,

            od pondelka štartujeme kampaň „ DO ŠKOLY NA BICYKLI“. Počas 2 týždňov – od 27. septembra do 8. októbra 2021 – necestujte do školy autom či autobusom. Vymeňte ich za kolobežky a bicykle. Tieto pohodové a moderné dopravné prostriedky budete môcť zaparkovať v areáli školy. Najaktívnejšie triedy získajú zaujímavé ceny. Ukážme, že aj stakčínska škola je priateľská k bicyklom. Veľa šťastných kilometrov prajeme.

        • Nový školský rok 2021/2022
          • Nový školský rok 2021/2022

          • 2. septembra sa opäť rozozvučal školský zvonček a dal bodku za 2-mesačným oddychom. Prázdniny sú už minulosťou a pred nami nové povinnosti. Školský rok 2021/2022 vyžaduje obmedzenia v podobe rúšok, merania teploty, dezinfekcie. Neubralo to však z radosti zo stretnutia so spolužiakmi. Do školských lavíc si sadlo 183 žiakov, ktorých v triedach slávnostne privítali triedni učitelia. Premiéru malo 16 prvákov. Veríme, že sa im u nás bude páčiť. Všetkým žiakom a učiteľom želáme v novom školskom roku veľa úspechov.

        • Oznam
          • Oznam

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ, SNP 412, Stakčín oznamuje žiakom základnej školy, že otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční dňa 2. septembra 2021 (t. j. vo štvrtok) o 8,00 hod. v triedach základnej školy. Do budovy školy budú môcť vstúpiť iba rodičia prvákov (jeden zákonný zástupca). Po otvorení školského roka budú nasledovať triednické hodiny. Je potrebné doniesť so sebou písacie potreby a prezuvky. Stravovanie žiakov v školskej jedálni sa začne až od 3. septembra 2021 (t. j. od piatku).

            Nástup žiakov 1. ročníka:

            Rodič, ktorý sa chce zúčastniť otvorenia školského roka musí odovzdať pri vstupe Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti návštevníka. Žiaci aj rodičia musia mať po celý čas prekryté horné dýchacie cesty.

            Nástup žiakov 2.- 9. ročníka:

            Žiaci pred vstupom do budovy školy odovzdajú triednym učiteľom Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. Tlačivo môže byť vyplnené aj elektronicky prostredníctvom rodičovského konta v Edupage. Každý žiak musí mať po celý čas prekryté horné dýchacie cesty.

            Písomné vyhlásenie môže žiak odovzdať triednej učiteľke aj v papierovej forme. Rodičom, ktorí nemajú možnosť vytlačiť si doma Písomné vyhlásenie, bude tlačivo k dispozícii pri vstupe do školy v prvý deň nástupu 2.9.2021.

            Riaditeľka školy ďalej upozorňuje zákonných zástupcov, že pri vstupe do základnej školy sa bude vykonávať ranný filter. Zákonný zástupca žiaka základnej školy je povinný zabezpečiť pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.

            Ďalšie pokyny dostanú žiaci pri nástupe do školy dňa 2. septembra 2021.

            Tlačivá na stiahnutie:

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.docx

            Písomné vyhlasenie o bezpríznakovosti návštevníka.docx

        • Informácie k nástupu žiakov do školy
          • Informácie k nástupu žiakov do školy

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            ministerstvo školstva predstavilo pred začiatkom školského roka pravidlá fungovania škôl v novom školskom roku. Školy sa  nebudú zatvárať plošne, na nástup do školy sa nevyžaduje test a pri pozitívnom prípade sa postupuje podľa pravidiel Úradu verejného zdravotníctva. Školy sa budú riadiť takzvaným „Školským semaforom.“

            Pripravili sme pre Vás prehľad najdôležitejších opatrení Školského semaforu 2021/2021:

            1. Pred nástupom do školy má zákonný zástupca možnosť dobrovoľného otestovania svojho dieťaťa. Rodičia, ktorí prejavili záujem o dobrovoľné samostetovanie Ag testami v domácom prostredí, obdržia sadu 25 ks testov. Odporúčané je testovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy.
            2. Podľa nového COVID Automatu budú školy otvorené vo všetkých farbách okresov.
            3. Prerušovať vyučovanie sa bude len v jednotlivých triedach, nie v celej škole. Ak sa v triede vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, pôjdu žiaci z triedy do 14-dňovej karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény). Ak v triede bude 100% žiakov, ktorí majú výnimku z karantény, v danej triede nedôjde k prerušeniu vyučovania.
            4. Ak sa osoba pozitívna na COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak. Jeho trieda pokračuje v prezenčnom vyučovaní. Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzky kontakt pozitívneho), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u rodiča nepotvrdí ochorenie COVID-19. Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu žiaka detskému lekárovi, ktorý na jeho karanténu dohliada.
            5. Výnimku z karantény v triede si môžu uplatniť žiaci, ktorí prekonali COVID-19 za posledných 180 dní a plne zaočkovaní žiaci alebo žiaci zaočkovaní 1. dávkou do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19. Za žiaka môže rodič oznámiť škole výnimku z karantény predložením  "Oznámenia o výnimke z karantény".

            Povinnosti zákonného zástupcu:

            • Zákonný zástupca predkladá pri nástupe do školy  a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. Žiak s príznakmi musí zostať doma.
            • Zákonný zástupca môže žiaka ospravedlniť na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť na vyučovaní.
            • Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľ školy alebo RÚVZ rozhodol o prerušení vyučovania v triede žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia detského lekára. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká. 
            • Rodič zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do školy a pri odchode žiaka zo školy (prekrytie horných dýchacích ciest). Opatrenia smerujú k implementácii odporúčaní ÚVZ a sú založené na princípe ROR – Rúško-Odstup-Ruky.
            • Rodič zabezpečí pre žiaka minimálne dve rúška na každý deň (jedno má slúžiť ako náhradné) a jednorazové vreckovky.
            • V prípade, že je u žiaka podozrenie na COVID-19 (bol v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19), zákonný zástupca bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy. Taktiež je povinný nahlásiť škole karanténu, ak bola žiakovi  nariadená všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo miestne príslušným RÚVZ. Žiak v týchto prípadoch nemôže navštevovať školu.
            • V prípade, že je u žiaka potvrdené ochorenie na COVID-19, zákonný zástupca bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy, aby mohli byť obratom identifikované úzke kontakty žiaka za 2 dni pred jeho testovaním.

            Na stiahnutie:

            Píisomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.docx

            Píisomné vyhlásenie o bezpríznakovosti návštevníka.docx

            Oznámenie o výnimke z karantény.docx